Aankondiging PACC contest afdeling Zaanstreek

Operators PACC VERON afdeling Zaanstreek

Operators PACC VERON afdeling Zaanstreek

Dit jaar willen we opnieuw mee gaan doen aan de PACC contest! Zoals altijd is die in het 2de weekend van februari, dit jaar op 8 en 9 februari 2020. We werken onder de roepnaam van onze afdeling: PI4ZAZ, indien mogelijk PI75ZAZ. De contest begint op zaterdagmiddag 12:00 UTC en eindigt op zondag 12:00 uur UTC. Tot nu toe werd er ‘s nachts niet gewerkt, maar de mogelijkheid is er wel.

Zoals al enige jaren mogen we gebruik maken van het gebouw van scoutinggroep Jungle Pimpernel aan de Kalverringdijk, een nagenoeg storingvrije omgeving. Het is er ruim en goed verwarmd. Antennes kunnen opgebouwd worden in de grote zaal. Er is koffie en thee, eventueel gebak en zaterdag aan het eind van de middag is er zeer waarschijnlijk een snertmaaltijd. Voor de lunch moet jezelf een broodje meenemen.

We kunnen bij voldoende operators met 2 zendontvangers werken. Ze staan opgesteld in aparte kamers , zodat je nauwelijks last hebt van elkaar. De zendontvangers worden bemand met 2 operators, eentje maakt de verbindingen, de ander logt ze op een laptop.

Antennes PACC VERON afdeling Zaanstreek

Antennes PACC VERON afdeling Zaanstreek

Als antennes hebben we de beschikking over:

  • Een verticale antenne, R7, voor 40, 20, 15 en 10 meter.
  • Een horizontale beam voor 20, 15 en 10 meter, draaibaar opgesteld.
  • Een dipool antenne voor 40 en 80 meter.

De opbouw van het contest station is op de vrijdag, 7 februari vanaf 10 uur. De laatste loodjes worden gedaan op zaterdagmorgen.

Hoeveel deelnemers hebben we nodig:

  • Een opbouw-afbraak groep op vrijdag en zondagmiddag, bestaande uit operators en amateurs die wel willen helpen maar niet willen contesten.
  • Op zondag kan vanaf 13.00 uur lokale tijd worden afgebroken.
  • Een groepje operators, bij voorkeur een 8-tal. We kunnen dan op zaterdagmiddag en –avond in een rooster werken.
  • Op zondag zouden we met 4 deelnemers uit kunnen komen.

Je kunt je opgeven bij Chris Blouw, PA0CGB, email: pa0cgb@veron.nl of tijdens een afdelingsbijeenkomst.