JOTA-JOTI in de Zaanstreek

Solderen op de JOTA

Solderen tijdens de JOTA

Leden van de VERON Zaanstreek helpen elk jaar  bij de JOTA-JOTI-activiteiten bij Scouting verenigingen in de Zaanstreek.

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet. Op de landelijke JOTA-JOTI-site staat veel algemene informatie en is ook het overzicht van deelnemende stations te vinden op een interactieve kaart.

Heeft u informatie over deelname aan JOTA-JOTI 2017 door VERON Zaanstreek leden, stuur dan een kort bericht hierover naar a46@veron.nl en dan komt dat op deze pagina te staan.

Op dit moment zijn er in de Zaanstreek vier Scoutinggroepen die zich hebben ingeschreven voor de JOTA-JOTI 2017:

JOTACross 2017

De JOTACross is een vast element bij de JOTA-JOTI in Noord-Holland en wordt georganiseerd door de winnaar van het voorgaande jaar. In 2016 was dat Scouting Rurik te Heiloo en zij zullen hun uiterste best doen om in 2017 het vuur bij de deelnemende Scoutinggroepen na aan de schenen te leggen met een thema met een Koninklijk tintje: Royal Rurik! Zie de website van de Scoutingcross 2017.