Zaans Vakantienet


In het Zaans Vakantienet proberen vakantiegangers en thuisblijvers met elkaar in contact te blijven in de zomerperiode. Hoewel iedereen tegenwoordig met WhatsApp elkaar eenvoudig kan bereiken, gaat er niets boven een mooi experiment met antennes op de camping, waar er ruimte en weinig storing is. Voor de kampeerders/trekkers is het altijd weer spannend of het lukt op de camping of op een “wilde” plaats je antenne te plaatsen.

Het vakantienet 2018 begint in mei en duurt tot eind augustus.

Zendschema:
De afspraak is gemaakt elkaar proberen te ontmoeten op de 40 meter band en wel op de frequentie 7087 kHz , + of – 5 kHz. Dit in verband met de verwachte QRM. We zijn in ieder geval actief op woensdag en zaterdag vanaf 20.00 uur  lokale Nederlandse tijd.

De condities zijn onvoorspelbaar op de 40 meter band, zeker wat betreft binnen Nederland. Ben je buiten de skip dan zal het wel lukken.

In ieder geval zijn actief op de aangekondigde tijden: PA3DUP, PA0VLY en PA0CGB.

Indien u aanvullingen heeft en of uzelf QRV wilt melden vanaf een bepaalde datum/locatie, dan kunt u een berichtje sturen naar de webmaster, de informatie wordt dan zo spoedig mogelijk opgenomen op deze pagina.