Vossenjachten


Wilt u  eens een radio-vossenjacht doen en weet u niet waar u terecht kunt? Kijk dan eens op de website van de VERON Vossenjacht Commissie die informatie aanbiedt over vossenjagen in de breedste zin van het woord. ARDF staat voor Amateur Radio Direction Finding.

Tevens is er een uitgebreide kalender beschikbaar waar alle vossenjachten in den lande en in het nabije gebied in Duitsland en België staan vermeld. Hier staan aankondigingen, uitslagen en andere bijzonderheden.

Er worden alleen al in Nederland jaarlijks meer dan vijftig (!!) vossenjachten georganiseerd. Ook op evenementen als het VERON Pinksterkamp en het “Drie Landen Treffen” vindt u vele vossenjachten in alle soorten en maten, voor jong en oud.

Indien u op de verzendlijst wilt komen te staan voor de wekelijkse landelijke nieuwsbrief, dan kunt u een email sturen naar ardf@veron.nl (de nieuwsbrief wordt altijd in Bcc. verstuurd).

Heeft u vragen, dan kunt u altijd terecht bij de VERON vossenjachtcommissie via het email adres of bijvoorbeeld op de Dag voor de Radio Amateur bij de Vossenjacht stand op het Jeugdplein.

Jan Hoek PA0JNH heeft in 2021/2022 een historisch overzicht over vossenjagen in de afdeling Zaanstreek gemaakt.

 

 

Vossenjacht kaart van de Schoorlse Duinen (nabij Hargen) door PE5EDW