Mills on the Air in de Bonte Hen op 7 mei

Op zaterdag 7 mei zal onze afdeling met PI4ZAZ meedoen aan het “Mills on the Air” event in de molen de Bonte Hen aan de Zaanse Schans. Een aantal leden van onze afdeling hebben zich als vrijwilliger aangemeld om daar een station op te bouwen en verbindingen te maken. We hopen veel stations te werken.

Om 9 uur kunnen we gaan opbouwen en hopen een uurtje later QRV te zijn met 2 sets op de HF (voornamelijk op 20 meter en 40 meter) en 1 set op VHF (PI3ZAZ) en UHF (PI2ZAZ).

In principe is de molen open voor publiek, maar dat is afhankelijk van de vrijwilligers van “De Zaansche Molen” vereniging. Wilt u langs komen om even te kijken en is de molen mogelijk niet open voor publiek, meld je dan even in op het 2 meter (PI3ZAZ) of 70 cm (PI2ZAZ) relais. Dan kunnen we de deur voor je open maken.

Ook voor een normale “Mills on the Air” verbinding zijn we QRV op het 2m / 70cm relais van de afdeling.

Voor dit event wordt een speciale QSL-kaart gemaakt. We zijn tot ongeveer 17 uur QRV.

Zie ook de speciale webpagina met informaie over Mills on the Air van De Bonte Hen zelf.

Heeft u een museum jaarkaart? Neem deze dan even mee bij uw bezoek aan de molen. Wegens de corona maatregelen heeft “De Zaansche Molen” vereniging bijna geen bezoekers gehad in de molens en waarderen ze het als je de molen bezoekt met de museum jaarkaart. Tot zaterdag 7 mei!

 

Molen "De Bonte Hen"

Molen “De Bonte Hen” (foto: Ramon Pallares (PE1OUW) – www.kappix.tk)