Verenigingsavond 8 mei: Lezing “De Portable Repeater Controller: Vol met technieken voor Arduino projecten” door Ivo PA1IVO

Op de afdelingsbijeenkomst van woensdag 8 mei houdt Ivo Klinkert PA1IVO de lezing “De Portable Repeater Controller: Vol met technieken voor Arduino projecten”.

De Portable Repeater Controller, ontworpen door Leo PA0LEZ en Ivo PA1IVO, is een repeaterbesturing op basis van een microcontroller. Deze AVR microcontroller zit vol met interessante (digitale) technieken, die los ook prima te gebruiken zijn voor hobby-projecten met een Arduino.

Tijdens de lezing wordt uitleg gegeven over de werking en de mogelijkheden van de repeaterbesturing, waarbij interessante technieken voor Arduino projecten uitgelicht worden. Er is ook een demonstratie-opstelling aanwezig waarmee iedereen tijdens de lezing kan meedoen en testen. Heb je een 2m/70cm portofoon, het liefst met DTMF-functie, neem die dan gerust mee.

De Portable Repeater Controller wordt op dit moment gebruikt in twee van de zaanse repeaters, PI3ZAZ op 2 meter en PI6ZAZ op 23 cm. Voor de nieuwsgierigen, op de website staat veel informtie over de besturing, inclusief een manual.