Zaanse radioamateurs hielpen bij Scouting soldeerdag

Nog net voor de corona uitbraak ging een aantal leden van de VERON afdeling Zaanstreek op pad om een zaterdag te assisteren bij de soldeerdag van Scouting Victorie in Heiloo. Voor de jaarlijkse speciale bijeenkomst van de Scoutinggroep was dit jaar gekozen om met alle jeugdleden een soldeerproject te doen.

Op zaterdag 1 februari stonden Chris PA0CGB, Leo PA0LEZ en Marianne, Steef, en Ivo PA1IVO klaar met bouwpakketjes, soldeerbouten, verlengsnoeren, kniptangen, onderleggers, bouwbeschrijvingen, buigmallen, soldeertin, en natuurlijk vooral veel enthousiasme! Nu denk je misschien “Wat gek, zaanse amateurs in Heiloo?”. Dat klopt, maar Scoutinggroep Victorie draait al jaren mee met de JOTA van PA0JNH/J bij Scouting Elfregi Zaanstreek, en dus waren ze op de hoogte van het Celsius bouwpakket dat in Zaandam gebouwd werd. De zaanse amateurs waren dus gestrikt voor de speciale bijeenkomst in 2020!

Alles staat klaar, geniet nog even van de rust

Extra hulp is soms nodig

Er werden in totaal 35 bouwpakketten gesoldeerd in drie verschillende groepen. Hard doorwerken dus voor de begeleiding. Maar het resultaat mocht er zijn, alle scouts hadden een zelf gebouwde thermometer. Al snel werden er printjes in de koelkast geplaatst om te zien hoe koud het daar wel niet was. Ook zat een aantal scouts in opperste concentratie om het geheugenspelletje zo goed mogelijk te spelen.

Hopelijk is er op deze zaterdag bij een aantal kinderen het elektronica-vonkje overgesprongen!

Gezellig solderen

Opperste concentratie voor het geheugenspelletje